Ontdek meer tuin- en parkmachines
Gratis persoonlijk advies bij u in de tuin
Home Blogs Waar moet ik mijn robotmaaier laadstation plaatsen?

Waar moet ik mijn robotmaaier laadstation plaatsen?

Een van de belangrijkste stappen bij het installeren van uw robotmaaier, is het vinden van de juiste plek voor het laadstation. Er komen verschillende aspecten bij kijken. Maar hoe vindt u de juiste locatie voor het laadstation? In dit blog geven we u alle nodige informatie, zodat u zelf eenvoudig een robotmaaier laadstation kunt plaatsen op de beste plek in de tuin.

Advies op maat Neem contact op

Husqvarna robotmaaier laadstation

Waar laadstation robotmaaier plaatsen?

We delen graag met u 5 belangrijke richtlijnen voor het plaatsen van het robotmaaier basisstation.

  1. Plaats het station op een beschutte locatie: om de levensduur van uw laadstation optimaal te verlengen, plaatst u het laadstation onder uw overkapping, veranda of een andere beschutte plek. Zo is hij beschermd tegen direct zonlicht, regen en andere weersinvloeden.
  2. Plaats het station aansluitend aan het gazon: zo kan de robotmaaier bij het verlaten van het laadstation direct het gazon op en beginnen met maaien.
  3. Zorg voor voldoende ruimte: zowel de voor- als achterzijde van het station moet genoeg ruimte hebben, zodat de maaier er eenvoudig bij kan komen. Voor de voorkant geldt daarom een vuistregel van minimaal 2 meter. Voor de achterkant moet u minimaal 30 centimeter vrijhouden zodat u gemakkelijk de kabels kunt monteren.
  4. Plaats het station op een vlakke ondergrond: op deze manier staat hij stevig op de grond en kan de robotgrasmaaier er makkelijk bij komen.
  5. Zorg voor stroomtoevoer: plaats het basisstation op een plek waar u hem gemakkelijk aan een 230V waterdichte wandcontactdoos kunt koppelen.

Waarom is de locatie van het laadstation belangrijk?

De locatie van het laadstation is erg belangrijk voor het goed functioneren van uw robotmaaier. Dit heeft namelijk te maken met 3 cruciale punten:

Het basisstation plaatsen en aansluiten

Nadat u heeft bepaald waar het basisstation moet komen, kunt u hem eenvoudig zelf plaatsen en aansluiten. Volg de 5 simpele stappen om dit snel te doen:

  1. Zet het laadstation neer op een plek die voldoet aan alle eerdergenoemde eisen.
  2. Sluit de meegeleverde voedingskabels aan op het laadstation.
  3. Stop de stekker in het stopcontact.
  4. Brandt het lampje? Dan is het station klaar voor gebruik.
  5. Plaats uw robotmaaier in het basisstation om de accu volledig op te laden. Controleer hierbij altijd even of hij goed oplaadt. Het duurt ongeveer 1 tot 2 uur om de robotgrasmaaier volledig op te laden. De exacte laadtijd verschilt per type maaier.

Wilt u meer weten over de installatie van uw robotmaaier? Bekijk dan onze ‘robotmaaier installatie’-pagina. Neem contact met ons op voor oplossingen op maat. Onze adviseurs voorzien u graag van gericht advies en nog meer handige tips. Liever de installatie uit handen geven? Ook dat is mogelijk!

Rijrichting van het thuiskomen

Het laadstation is de thuisbasis van uw robotmaaier. We delen 3 manieren hoe u ervoor zorgt dat uw robotgrasmaaier weer bij het laadstation kan komen:

Volg ons voor meer tips en tricks

Meer leren over robotmaaiers? We delen regelmatig handige tips op ons blog. Bekijk ook eens onze andere handige blogs over:

Hulp nodig bij het robotmaaier laadstation plaatsen?

Twijfelt u of u de juiste plek heeft uitgekozen voor het laadstation of wilt u dit liever overlaten aan professionals? Geen zorgen, ons team helpt u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een adviesgesprek aan op maat. Onze adviseurs staan al voor u klaar.

Bij vragen over de aanschaf van een robotgrasmaaier kunt u ons mailen via verkoop-robotgrasmaaiers@vitaro.nl. Voor alle andere vragen omtrent onze service, techniek of planning zijn we bereikbaar via service-planning@vitaro.nl.

Advies op maat Neem contact op

Copyright 2024 Vitaro | Powered by iClicks