Ontdek meer tuin- en parkmachines
Ondergrondse installatie
Home Blogs Kan een robotmaaier kanten maaien?

Kan een robotmaaier kanten maaien?

Met een robotmaaier hoeft u zelf vrijwel niets meer te doen. Een slimme robotmaaier zorgt namelijk voor een strak gazon en neemt hierbij ook grotendeels de kanten mee. Toch dient u hem af en toe een beetje te helpen bij de uiterste randen, omdat niet elke maaier een kantensnijfunctie heeft.

Robotmaaier met of zonder begrenzingsdraad

U heeft bij de aanschaf van een robotmaaier de keuze tussen een maaier met of zonder begrenzingsdraad. Dit is grotendeels bepalend voor hoe uw gazon wordt gemaaid. Een maaier zonder draad maakt gebruik van een sensor, waardoor hij exact weet waar het gras stopt en waar hij dus moet omkeren. Een andere manier om de maaier te laten weten waar hij wel en niet mag maaien, is via grensdraad. Dit draad ligt meestal op uw gazon en valt niet op. Door dit draad wordt er een magnetisch veld gevormd dat het gebied afbakent.

Hulp bij het instellen van uw robotmaaier

Het is in veel tuinen een ingewikkelde klus om het maaigebied goed in te stellen voor de maaier. Heeft u hulp nodig bij het installeren van uw robotmaaier of grensdraad? Neem dan contact op met onze installatieservice. Onze medewerkers zijn u graag van dienst en kunnen u meer tips en informatie geven. Wilt u de maaier toch zelf instellen, houd dan rekening met de ideale afstand van het begrenzingsdraad. Die staat over het algemeen vermeld in de handleiding. Mocht u hier niet uitkomen, dan helpen we u graag verder. Wat betreft de maaiers met sensor is het belangrijk dat er duidelijke grenzen zijn tussen het gazon en de perkranden.

Zo nu en dan de kanten zelf bijwerken

Heeft u een robotmaaier met grensdraad, dan zal hij altijd binnen dit gebied blijven. Voor het beste maairesultaat dienen de draden dus op de juiste plek te liggen. Dit kost even wat precisiewerk, maar zodra alles eenmaal is geïnstalleerd heeft u er weinig omkijken meer naar. Dankzij de wielen aan de voorkant van de maaier kan hij zelfs in scherpe bochten zorgen voor een strak resultaat. Toch is het af en toe nodig om de automatische grasmaaier een handje te helpen. Dit komt omdat een maaier niet altijd alle hoeken mee kan pakken. De messen van de maaier komen vanwege de veiligheid niet volledig tegen de kant aan. Dit is vooral gewenst bij een vijver, border of hogere grasrand.

De grootste voordelen van een robotmaaier

Of het nu wel of niet nodig is om af en toe de kanten handmatig bij te werken, het zware werk laat u met een gerust hart over aan uw robotmaaier. U geniet van alle voordelen:

Mogen we u helpen?

Heeft u advies nodig over robotmaaiers of wilt u meer weten over het maaien van kanten? Bij vragen over het aanschaffen van een maaier kunt u mailen naar verkoop-robotgrasmaaiers@vitaro.nl. Voor alle andere vragen omtrent onze service, techniek of planning kunt u ons mailen op service-planning@vitaro.nl. Onze collega’s staan u graag te woord.

Copyright 2024 VITARO | Powered by iClicks | Kennisbank