Ontdek meer tuin- en parkmachines
Service & Onderhoud

Robotmaaier installeren

De robotmaaier installeren: een klusje waar u wel even de tijd voor moet nemen, maar waarna u het maaien volledig uit handen kunt geven. Wij vertellen u graag hoe dit precies werkt en waar u tijdens de installatie van uw robotmaaier rekening mee moet houden.

Robotmaaier installatie

De experts van Vitaro komen graag bij u langs om uw robotmaaier te installeren. Zij volgen onderstaand stappenplan op voor de beste installatie. In 4 stappen is dit al voor elkaar!

  1. Voorbereiding voor de installatie van uw grasmaaier
  2. Robotmaaier laadstation plaatsen
  3. Begrenzingsdraad robotmaaier leggen
  4. Zet de robotgrasmaaier aan het werk

Bovenstaande stappen lichten we graag kort toe.

Voorbereiding voor de installatie van uw grasmaaier

Heeft u thuis nog een ouderwetse grasmaaier staan? Doe hem dan niet direct de deur uit als u een automatische grasmaaier heeft gekocht. U heeft hem namelijk nog een laatste keer nodig. Stel de grasmaaier in op de kortste stand, maak het gazon vrij van obstakels en begin met maaien. Mocht u gaten, kuilen of hobbels tegenkomen, dan adviseren wij om ze weer vlak te maken.

Robotmaaier laadstation plaatsen

Denk goed na over waar u het laadstation, ook wel basisstation genoemd, plaatst. Er zijn enkele dingen om rekening mee te houden:

  • Zorg dat er minimaal 2 meter ruimte beschikbaar is aan de voorkant van het station. Hierdoor is het voor de robotgrasmaaier een stuk makkelijker om erbij te komen.
  • Het is belangrijk om het laadstation zo veel mogelijk in de schaduw te zetten, zeker in de zomermaanden.
  • Zorg dat het basisstation op een vlakke ondergrond staat, zodat de automatische grasmaaier hier gemakkelijk naartoe kan rijden.
  • De oplader heeft stroom nodig. Zorg dat u hiervoor een 230V waterdichte wandcontactdoos dicht bij het laadstation heeft geïnstalleerd. Heeft u dit nog niet, dan kunt u tijdelijk gebruikmaken van een verlengsnoer.

Zodra het oplaadsysteem helemaal gereed is, mag u de elektrische grasmaaier opladen. Dit doet u door de robotgrasmaaier met het laadstation te verbinden. De robot zal zichzelf vervolgens gaan opladen.

Bovengrondse plaatsing

Wilt u de draad boven de grond? Dan gebruiken we zogenaamde krammen om de draad mee vast te zetten. Het voordeel hiervan is dat u ze gemakkelijk kunt verplaatsen mocht dit nodig zijn.

Ondergrondse plaatsing

Heeft u de grensdraad liever volledig uit het zicht? Dan plaatsen we de draad tussen de 5 en 20 centimeter diep onder de grond.

Na het plaatsen van de grensdraad verbinden we alles gemakkelijk met het basisstation.

Zet de robotgrasmaaier aan het werk

Wanneer alle stappen zijn afgewerkt, is het de hoogste tijd om de automatische maaier te testen. Zorg dat hij voor het eerste gebruik volledig is opgeladen. Gebruik de bijgeleverde handleiding om alle knopjes te leren kennen en functies in te stellen.

Om de robot te testen, adviseren we om hem een rondje te laten rijden. Vindt de robot zijn weg terug naar het laadstation? Dan is de robotmaaier helemaal goed geïnstalleerd. Is het hem niet direct gelukt? Dan controleren we of de draad echt verbinding maakt met het laadstation en proberen we het opnieuw. Daarna is het tijd om te genieten en laat u de robotmaaier lekker zijn gang gaan.

Neem contact met ons op

Een robotmaaier is niet heel lastig, maar kost wel wat tijd. Mocht u toch onverhoopt tegen problemen aanlopen of vragen hebben, dan staan wij natuurlijk voor u klaar. Mail ons op service-planning@vitaro.nl of bereik ons door te bellen naar 0412-613149.

Copyright 2024 VITARO | Powered by iClicks | Kennisbank