Ontdek meer tuin- en parkmachines
Gratis persoonlijk advies bij u in de tuin

Over ons

De geschiedenis van Vitaro

Vitaro is in 2008 opgericht door Ruud van Rooij en Tom van Rooij (neven) als totaalleverancier van robotgrasmaaiers. De eerste jaren waren vooral gericht op het presenteren van de mogelijkheden van het robotgrasmaaien. Het product was nog relatief onbekend, wat de nodige sceptische reacties lokte. Echter door middel van demonstraties en proefopstellingen raakte menig klant overtuigd.

De samenwerking met twee topmerken: Husqvarna en Robomow verloopt zeer goed en zodoende worden leuke projecten opgeleverd.

Al snel bleek de garage en zolderkamer, waar in 2008 is gestart, te klein en werd een complete werkplaats, opslagruimte met kantoor ingericht op Menzel 31 in Nistelrode. Deze ruimte is in 2010 in gebruik genomen en in 2013 is een grote verwarmde winteropslag gerealiseerd in de “oude kippenschuur van Opa”. Buiten zijn verschillende demo velden, zodat mensen de robotgrasmaaier altijd aan het werk kunnen zien.

Begin 2011 is de omschakeling van een parttime naar een fulltime bezetting waardoor de gewenste groei kon worden ontwikkeld. In dit jaar is ook de eerste full time medewerker gestart.

Verder is midden 2011 een adviseur/verkoper gestart voor de regio Enspijk (nabij Geldermalsen), waarmee een tweede verkooppunt een feit is. Helaas is eind 2013 dit verkooppunt gesloten na overlijden van Ron Schrijvers.

De eerste jaren vindt de verkoop hoofdzakelijk plaats aan particulieren en kleine ondernemers. Eind 2011 heeft Vitaro een overeenkomst gesloten met Etesia, waarmee ook de grote zakelijke markt bediend wordt. Hierbij te denken aan voetbalvelden, golfbanen en polovelden.

Begin 2012 was Vitaro dan ook de eerste partij in Nederland welke volledig automatisch maaide op voetbalvelden. In samenwerking met Gemeente Bernheze en rksv Prinses Irene werden 2 velden volledig gemaaid door één robotgrasmaaier. Naar aanleiding van dit inovatieve project zijn vele clubs en gemeente het voorbeeld gevolgd.

Vanaf 2012 wordt het Vitaro-team jaarlijks uitgebreid om een optimale service en kwaliteit te kunnen bieden. Het uitbreiden in personeel is uiteraard niet de enige stap om het bedrijf een professioneel karakter te geven. Het wagenpark wordt jaarlijkse uitgebreid met een complete en professionele inrichting. Hiermee kunnen wij bij alle storingen op locatie verhelpen en is de klant snel weer aan het maaien.

Midden 2015 wordt in Geldermalsen gestart met Vitaro Groentechniek. Vitaro Groentechniek is totaal leverancier in de tuin- en parktechniek. Het bedrijf neemt Handelsondernemeing WH Zwiep over en neemt intrek in het bestaande pand. Na een opfrisbeurt wordt in oktober 2015 de opening feestelijk gevierd.

De administratie wordt steeds eenvoudiger door aanschaf van een uitgebreid en professioneel administratiepakket. Dit pakket wordt gekoppeld aan het mobiele digitale werkbonnensysteem. Dit geeft de monteurs de mogelijkheid om op locatie een nette en uitgebreide werkbon te realiseren, welke de klant direct in de mailbox krijgt.

De planning wordt steeds profesioneler, van eenvoudige agenda, naar een Excel planning, naar volwaardig plansysteem in 2017. Dit plansysteem is gekoppeld aan een communicatiesysteem, waarmee de klant automatisch op de hoogte gehouden kan worden.

In 2017 is het besluit genomen door Ruud en Tom om een ander pad te kiezen. Tom stapt uit beide bedrijven en start zijn eigen handelsonderneming in verschillende gebruikte machines.

Vanaf 2017 is Hendrik Cossee, woonachtig in Gasselte, provincie Drenthe, actief bij ons ter ondersteuning van de buitendienst. We kunnen vanuit Gasselte eenvoudig de noordelijke provincies bedienen. Deze stap is noodzakelijk om korte voorrijdtijden te kunnen hanteren.

Aan het begin van 2018 is Gardena in het assortiment toegevoegd. De gekozen modellen zijn gericht op kleine gazons. Gardena is onderdeel van Husqvarna, waarmee het perfect aansluit op kennis en kunde van ons bedrijf in combinatie met gewenste topkwaliteit producten. In 2018 wordt ook de nieuwe website gepresenteerd. De oude website heeft zijn waarde bewezen, maar pastte niet meer in het huidige gebruik van tablets, telefoon en computers. De nieuwe site is optimaal voor alle formaten en biedt ons meer kansen en mogelijkheden om onze kennis en kunde te delen met klanten, zowel bestaande als potentiële klanten.

Onze klanten aan het woord

Onze klanten aan het woord

Logo Voetbal
Niets dan lof over dit bedrijf afspraak is afspraak, flexibel, meedenkend, adviserend en bovendien goed in de omgang. Maar voor ons het allerbelangrijkste onze voetbalvelden liggen er super bij.

Neem contact met ons op

    Stuur foto’s van uw tuin mee indien u hierover advies van ons wilt:
    Copyright 2024 Vitaro | Powered by iClicks