Ontdek meer tuin- en parkmachines
Service & Onderhoud
Home Blogs Waarom je de mesjes van een robotmaaier regelmatig vervangt

Waarom regelmatig de mesjes van uw robotmaaier vervangen?

Regelmatig krijgen we de vraag waarom het nodig is om regelmatig de robotmaaier mesjes te vervangen. Eigenlijk is dit heel simpel te beantwoorden: bij gebruik slijten de messen en hierdoor werken ze na verloop van tijd minder goed. Zeker wanneer het gras kleine obstakels bevat. Hierdoor kunnen de mesjes van de robotgrasmaaier bot worden. Dit heeft als gevolg dat de maaier zijn werk minder goed doet. Helaas is het bij automowers niet mogelijk om de messen te slijpen, dus zult u ze van tijd tot tijd moeten vervangen. Gelukkig is dit zo gepiept na het lezen van ons stappenplan!

Dit zijn de voordelen die u ervaart als u de robotgrasmaaier mesjes regelmatig vervangt:

Robotmaaier mesjes vervangen

Automatische grasmaaiers zijn echt ideaal, omdat u er vrijwel geen omkijken naar heeft. Het enige waar u rekening mee moet houden is de installatie en een klein stukje onderhoud. Eens in de maand tot twee maanden vervangt u de mesjes en daarna heeft u er weer een hele tijd plezier van. Doorloop de volgende vijf stappen en zet binnen no time nieuwe mesjes op uw automower:

  1. Voordat u begint, zet u de robotmaaier helemaal uit.
  2. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de kleine schroeven eruit te draaien.
  3. Nadat u de schroeven heeft verwijderd, komen de oude messen los te zitten. Deze haalt u er gemakkelijk uit. Leg ze voor uw eigen veiligheid even opzij.
  4. Vervang de oude mesjes door de nieuwe, let op dat u ze op dezelfde manier bevestigt.
  5. Gebruik ook gelijk nieuwe schroeven en draai de messen goed vast, maar zeker niet te strak!
  6. Maak de robotgrasmaaier direct even schoon met een luchtdruk of handveger.

Hoe vaak moet ik de robotmaaier mesjes vervangen?

Het advies is om de mesjes van een automatische grasmaaier elke maand à 2 maanden te vervangen. Dit advies is gebaseerd op normaal gebruik van dit soort grasmaaiers. De mesjes van uw robotmaaier kunnen op verschillende manieren beschadigd raken. Denk bijvoorbeeld aan eikels, noten, kastanjes of dennenappels. Hierdoor doet de maaimachine niet meer wat hij zou moeten doen. Zorg er dus voor dat u vooraf het gazon controleert op deze obstakels. U merkt dan snel genoeg dat uw grasmaaier mesjes langer meegaan.

Een ander punt waaraan u kunt herkennen dat de mesjes aan vervanging toe zijn is het maairesultaat. Ziet u veel gele uiteinden aan de grassprieten? Of merkt u veel lengteverschillen? Dan is het tijd om nieuwe robotmaaier mesjes te bestellen. Om de robotgrasmaaier optimaal te laten functioneren, is het namelijk van belang om de mesjes tijdig te vervangen.

Mesjes voor uw robotmaaier kopen

Bij de aanschaf van robotmaaier mesjes is het belangrijk dat u bij hetzelfde merk blijft. Gaat u bijvoorbeeld Husqvarna messen vervangen? Zorg er dan voor dat uw nieuwe messen ook van dit merk zijn. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de robotmaaier messen van Gardena en Robomow. Hier zijn ze namelijk speciaal voor gemaakt en zo weet u zeker dat de messen goed passen in uw automower. Lees meer over hoe een robotmaaier werkt.

Contact opnemen met Robotmaaier.nl

Heeft u nog vragen over het vervangen van uw robotmaaier mesjes? We helpen u graag verder. Neem contact op met onze klantenservice. U kunt ons via de mail bereiken op service-planning@vitaro.nl en telefonisch via 0412-613149.

Copyright 2024 Vitaro | Powered by iClicks