Ontdek meer tuin- en parkmachines
Officieel Belrobotics & Husqvarna & Robomow dealer

Winteronderhoud 2023 - 2024

Wilt u jaar na jaar genieten van een betrouwbare robotgrasmaaier én van een mooi gemaaid gazon? Dan is een jaarlijks onderhoud ontzettend belangrijk.

Als expert, verzorgen wij graag een deskundig winteronderhoud en voeren daarbij de volgende werkzaamheden uit:

  • Zeer grondige reiniging van machine zowel in- als extern
  • Testen van alle functies en componenten van de maaier
  • Analyse van foutmeldingen en historie
  • Smeren van draaiende delen
  • Visuele controle op waterdichtheid
  • Uitgebreide PC-check en software update (indien deze beschikbaar is)
  • Accu analyse
  • Vervangen van mesjes (Gardena | Husqvarna | Cramer |Kress en Robomow RK)
  • Aanbrengen van waxlaag

Het winteronderhoud is inclusief:

 • Winteropslag tot uiterlijk 31 maart 2024
 • Gratis service abonnement voor 2024 t.w.v. € 77,50

Klik hier voor meer informatie over het service abonnement

Haal- en brengservice

Bij het ophalen van uw maaier(s) ontkoppelen wij het laadstation en zetten dit voor u klaar, zodat u deze veilig kunt opbergen.

Bij het retour brengen sluiten wij uw laadstation aan, activeren de robotgrasmaaier, inclusief een korte werkingstest. Uw maaier is dan direct weer helemaal klaar voor het maaiseizoen.

Ophalen van uw maaier(s):
Ons streven is om alle maaiers op te halen vóór 30 november 2023. Belangrijk is dat uw maaier volledig is opgeladen. Wij adviseren u deze minimaal 12 uur voor het ophalen in het laadstation te plaatsen. Onze monteur controleert bij het ophalen van de maaier(s) of u een kabelbreuk in uw tuin heeft, indien van toepassing reserveert onze afdeling planning hiervoor tijd bij het retour plaatsen van uw maaier(s) in het voorjaar.

Retour brengen van uw maaier(s):
Voorspellingen van het weer zijn moeilijk te maken maar wij garanderen dat uw maaier uiterlijk 15 maart 2024 bij u retour is, mits de weersgesteldheid onze werkzaamheden niet belemmeren. Denk daarbij aan; sneeuw, vorst of een gevoelstemperatuur van onder de 10 graden. Mocht dit zich in februari 2024 voordoen, dan zijn wij helaas genoodzaakt de tijdsduur daarvan als verlenging van deze periode te beschouwen. Resumé: blijkt het in februari 2024 vijf dagen te vriezen dan plaatsen wij uw maaier(s) uiterlijk 5 werkdagen na 15 maart 2024 retour.

Storingen bij retour plaatsen:
Is er bij het ophalen van uw maaier een kabelbreuk geconstateerd, zullen wij de reparatie bij het retour plaatsen inplannen op onze route en hiervoor extra tijd reserveren. Kan onze monteur de kabelbreuk in het voorjaar niet binnen 45 minuten oplossen, dan komen wij binnen 10 werkdagen bij u terug, gerekend vanaf 15 maart 2024.

Zelf brengen en halen

U kunt uw maaier(s) brengen op:
• zaterdag 18 november 2023 tussen 9.00 en 13.00 uur in Nistelrode & Geldermalsen
• zaterdag 2 december 2023 tussen 9.00 en 13.00 uur in Nistelrode & Geldermalsen
• zaterdag 16 december 2023 tussen 9.00 en 13.00 uur in Nistelrode & Geldermalsen
Aanmelding vooraf per mail is noodzakelijk.

U kunt uw maaier(s) na onze gereed melding via email ophalen op:
• zaterdag 24 februari 2024 tussen 9.00 en 13.00 uur in Nistelrode & Geldermalsen
• zaterdag 9 maart 2024 tussen 9.00 en 13.00 uur in Nistelrode & Geldermalsen
• zaterdag 16 maart 2024 tussen 9.00 en 13.00 uur in Nistelrode & Geldermalsen
Aanmelding vooraf per mail is noodzakelijk.

De locatie van brengen is voor ons ook de locatie van ophalen.

Schikt één van deze data u niet, dan zoeken we samen met u naar een oplossing. Het tussentijds brengen of ophalen is procesmatig erg belastend en tijdrovend. Wij vragen u vriendelijk, maar dringend hiervan alleen in uitzonderlijke gevallen gebruik van te maken.

Voorwaarden: Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de datum van binnenkomst. Vitaro blijft gerechtigd om naar eer en geweten de volgorde te bepalen om zo te kunnen voldoen aan de hierboven gestelde voorwaarden.

Efficiëntie en lage milieu belasting: wij vragen u vriendelijk doch dringend om de per mail aangekondigde planningsdatum voor zowel het ophalen als retour brengen te respecteren. Is onze eerste voorgestelde datum om welke redenen niet mogelijk, dan stellen we alles in het werk om samen met u een passende datum te plannen. Moeten wij hierbij speciaal voor u rijden dan berekenen we een toeslag van € 22,50 euro inclusief BTW.

Overweegt u de aanschaf van een nieuwe machine?  Twijfelt u of winteronderhoud voor uw machine nog raadzaam is, geef dit bij uw aanmelding duidelijk aan. Wij denken hierin graag met u mee!

Externe factoren: Wij stellen alles in het werk om u als klant zo goed mogelijk te bedienen. We hebben eerder aan den lijve ondervonden dat externe factoren kunnen leiden tot vertragingen. Wij denken en hopen hiervoor voldoende voorzorgsmaatregelen getroffen te hebben. Mocht het toch anders zijn hopen wij op uw begrip.

Verzekering: De meeste verzekeringsmaatschappijen dekken de opslag van de robotgrasmaaier op onze locatie, het kan echter zijn dat u uw verzekeraar op de hoogte moet stellen. Wij verzoeken u dit vooraf te controleren. De verzekering van Vitaro dekt de opslag van uw robotgrasmaaier op onze locatie niet.

Facturering: 
Haal en Brengservice:  nadat wij de maaier(s) bij u hebben opgehaald, ontvangt u van ons een factuur voor de reservering van opslag-en arbeidscapaciteit. Zodra het winteronderhoud aan uw machine(s) heeft plaatsgevonden, worden de eventueel vervangen onderdelen separaat in rekening gebracht.
Zelf brengen en halen: zodra het onderhoud aan uw maaier(s) gereed is, ontvangt u van ons een factuur voor de totale kosten (arbeid en onderdelen).

Kalk en meststof

De ervaring leert dat een robotgrasmaaier een zeer positieve bijdrage levert aan een mooi gazon. Maar een goede bemesting en kalk verspreiden is cruciaal om de bodem van de juiste mineralenbalans te voorzien.

Kalk: Verspreiding: november / december / januari

 • Zak a 25kg voor 250m² – zelf verspreiden – € 18,30* / zak
 • Zak a 25kg voor 250m² – door Vitaro verspreiden – € 27,60* / zak

Najaarsmest: Verspreiding: november (voor intrede van de vorst)

 • Zak a 25kg voor 500m² – zelf verspreiden – € 73,50* / zak
 • Zak a 25kg voor 500m² – door Vitaro verspreiden – € 82,50* / zak

Voorjaarsmest: Verspreiding: februari / maart / april (na eventueel verticuteren)

 • Zak a 25kg voor 500m² – zelf verspreiden – € 73,50* / zak
 • Zak a 25kg voor 500m² – door Vitaro verspreiden – € 82,50* / zak

Deze meststof dient slechts eenmaal per jaar te worden aangebracht en geeft, omdat deze gecoat is, een continue voeding aan uw gazon. Het zorgt er niet voor dat uw gazon heel snel groeit, maar wel dat het blijft groeien. Hierdoor krijgt u ook dat mooie strakke, dichte, donkergroene gazon.

Levering kalk- en meststof: De kalk- en meststof wordt gratis bij u afgeleverd of volgens meerprijs verspreid bij het ophalen en/of retour bezorgen van uw robotgrasmaaier.

* prijs is inclusief BTW en geldig tot 31-12-2023. Bij levering in het voorjaar kan het zijn dat de prijs afwijkt door de sterke prijswijzigingen in deze markt.

Aanmelding voor winteronderhoud 2023 - 2024

  Mijn gegevens

  Vervoer / Opslag

  Vanaf heden ophalen

  Automatisch jaarlijks onderhoud

  Mogelijke aanschaf van een nieuwe machine

  Mest- en kalkstoffen

  Zak kalk voor 250m² à € 18,30* - door mijzelf te verspreiden

  Zak kalk voor 250m² à € 27,60* - door Vitaro te verspreiden

  Zak Najaarsmest voor 500m² à € 73,50* - door mij zelf te verspreiden

  Zak Najaarsmest voor 500m² à € 82,50* - door Vitaro te verspreiden

  Zak Voorjaarsmest voor 500m² à € 73,50* - door mij zelf te verspreiden

  Zak Voorjaarsmest voor 500m² à € 82,50* - door Vitaro te verspreiden

  * prijs is inclusief BTW en geldig tot 31-12-2023. Bij leveringen in het voorjaar kan het zijn dat de prijs afwijkt door de sterke prijswijzigingen in deze markt.

  Ik maak graag gebruik van het automatisch incasseren van facturen door Vitaro Robotgrasmaaiers

  Hierbij machtig ik Vitaro Robotgrasmaaiers om doorlopend automatisch facturen vanaf mijn rekening te incasseren. (ik behoud altijd de mogelijkheid om via mijn bank binnen 8 weken de incasso te storneren en ontvang vooraf de factuur met incassodatum)

  Ik geef Vitaro doorlopend toestemming om mijn tuin te betreden in mijn afwezigheid: (uiteraard ontvang ik vooraf melding van bezoek)

  Onze tuin is vrij toegankelijk en niet afgesloten:

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van Vitaro Robotgrasmaaiers en ben bekend met de verzekeringsvoorwaarden respectievelijk de facturatie werkwijze.

  Copyright 2024 Vitaro | Powered by iClicks